22 oktober 2011

Exteriör - Kulör (?)

Vi är rörande överens om att det absolut ej blir en "röd villa med vita knutar", rött tegeltak är heller inget alternativ...allt rött är bannlyst. Vi kan såklart kombinera en mängd olika färger på detta hus - exempelvis panel och foder i olika kulörer. Sitter man och leker med "exteriörväljaren" på www.smalandsvillan.se så kan resultaten bli väldigt roande :-)


Hursomhelst, det finns egentligen i nuläget bara två alternativ - dvs stilrent i antingen vitt eller svart! Säljaren rekommenderade dock ej svart pga hur färgen åldras i solljus samt att svart färg "kan koka", det där sista med kokande husfärg vette tusan...någon som hört det tidigare?! Jag skulle kunna tro på det om vårt klimat liknade medelhavsländernas...får undersöka det mer kanske ;-)


Vitt


Svart




/Villan På Ängen

9 kommentarer:

  1. Lite partisk i frågan där? :-) Ert svarta är helt klart en vacker syn!

    SvaraRadera
  2. Smålandsvillans vita färg är gulvit. Inte snygg alls. Jag hade tagit svart helt klar!

    MVH

    Michaela

    SvaraRadera
  3. Ja "vitt" kan ju brytas i många nyanser, och gulvitt är ingen hit kanske. Ska be om prover absolut. Tack Michaela :-)

    SvaraRadera
  4. Hej igen

    Ja jag vet av erfarenhet! Vi har byggt en villa Nybro. Vi var då innan och tittade på ett vitt visningshus, när det är lite grått och mulet som det "nästan" alltid är i vårt land, såg huset gult ut! Vi ändrade då fasadfärg till en 0500-Y som är vit. Färgen är jättefin men då alla fönster och ytterdörren kom i 0502-Y skär sig alla fönster och dörrar mot vår fasadfärg, SUCK! Inget vi tänkte på. Nu har jag målat om alla fönster och dörrarna ska vi lämna in på lackfirma och lacka grå då vi har grått tak. Allt löste sig i slutändan och blev mycket bra. Men det blev en hel del mer jobb kan man säga.

    Det som är roligt är då vi bor i ett område med många SM hus skiljer sig vårt hus lite från de andra.

    Vi har två svarta LB hus i vårt område kan inte minnas att deras hus har kokat i sommmar.

    M V H

    Michaela

    SvaraRadera
  5. Jag tror inte heller på "kokande husfärg" - han kan ha menat att svarta hus missfärgas av solljus, d e t köper jag i viss mån....alla dessa val :-D

    SvaraRadera
  6. Jag gillar det vita bättre jag..... :D

    SvaraRadera
  7. Yes Sophie <3 det kanske är mer "praktiskt" med ett vitt hus än ett svart. Ännu slipper vi göra det valet - vi får fundera mer ;-) kul att du tittade förbi gumma!

    *kramar*

    SvaraRadera
  8. Vi har en Villa Kalmar som vi målade svart.
    Takkupa, grått tegel och silvriga stuprännor.
    Den svarta färgen är en bruten svart, 85% + 2% gul, minns tyvärr inte NCS koden. (Den liknar slamfärg.)
    Vi målade även foder och vindskivor svarta så endast insidan av fönster, dörrkarmarna och takfotens underdel är vita, med samma gula brytning efter rekommendation från målerifirman.

    Vi har inte haft några problem med att det "kokar", dessutom slipper vi fukt och mögel då fasaden torkar pga värmen.
    Vi är jättenöjda och har fått många positiva kommentarer även från Smålandsvillan själva.

    Lycka till med valet!

    SvaraRadera