29 maj 2012

Fasad - Nyanser Av Vitt

Har diskuterat nyanser av vitt med Ekholms Färggross, rörande vår fasadmålning då naturligtvis. Grejen är att vi inte vill ha ett f ö r "gulvitt" hus :-/ (SMV säljarens hus i kulör S 0502-Y är lite för gulaktigt för vår smak).

HELST vill vi såklart att allt vitt ska matcha, men det lär bli lite svårt tyvärr.  Dörrar och fönsterbläck är målade i just den mer gulvita S 0502-Y kulören. Går vi åt det mer kalla, vit-vita hållet hamnar vi på S 0500-N ....och den är alldeles för vit. Eftersom vi besökt den lokala Nordsjö-butiken och brutit fram en annan variant - nyansen låg ungefär mitt i mellan S 0502-Y och S 0500-N men hade ingen regelrätt NCS kod (?) - ville vi kolla om den gick att få beställd ändå. Svar JA. Denna vita nyans kallades för "ANTIKVIT" hos Nordsjö...kändes lite förvirrande då just S 0502-Y ofta kallas antikvit, det gäller att ta reda på vad som gäller hos varje leverantör tydligen. Förhoppningsvis blir detta hyfsat bra :-)

Då är det bara att fylla i värdechecken på 75l Nordsjö Tinova och skicka in. Jo, nu har vi tak på huset, väntar på att få badrum kaklat samt vattenpump inkopplad ...det tar sig!




GOD NATT

2 kommentarer:

  1. Det är jätte svårt. Min kusin byggde Nybro huset och som ändrade vit färg för dom ville ha mer vitt så nu ser de gult ut jämfört alla dörrar. Tråkigt :)

    Vi har den 0502 till alla foder på huset, dock inte målat klart än men jag tycker den ser väldigt vit ut. Men samtidigt så har vi ju grått till så kan vara därför :-)

    Hoppas ni blir nöjda inte lÅngt kvar nu =)

    SvaraRadera
  2. :-) Ja vi tog den lite #vitare nyansen ändå, dörrarna blir liiiite mörkare än fasaden men det känns ok!! Typ längtar som en tok nu tills man får flytta in :-))

    SvaraRadera